The smart Trick of istanbul da 30 günlük hava durumu That No One is Discussing

Wiki Article

Devlet Resmi hava tahminlerinin yanında özel olarak hava tahmnileri bilgisi sunan hava durumu fifteen günlük web sitemizden yararlanabilirsiniz. İstanbul hava durumu fifteen günlük sitemizdeki sıcaklık değereleri ve uyarılar farklılık gösterebilir. Bu sebeple şiddetli hava olayları, ani yağış ve fırtına gibi durumlarda her iki kaynağı karşılaştırmanız önerilir.

Bu uygulamalar, meteorolojik veriler ve hava durumu modelleri kullanarak, belirli bir şehir veya bölge için hava durumu tahminleri yapar ve bu tahminleri hava durumu raporları veya haritaları şeklinde sunarlar.

İstanbul'da kışın yağmurlu hava kadar karlı havalar da önemlidir. Daha doğu bölgelerinde olduğu gibi kalın kar tabakası oluşmasa bile kentte kışın soğuk günlerinde kar yağışı meydana gelir. Özellikle yağmur ve soğUnited kingdom havanın birlikte geldiği Karadeniz kesimlerinde kar yağışı nedeni ile ulaşımın aksaması ve resmi tatiller söz konusu olabilir.

İstanbul'da kışın yağmurlu hava kadar karlı havalar da önemlidir. Daha doğu bölgelerinde olduğu gibi kalın kar tabakası oluşmasa bile kentte kışın soğuk günlerinde kar yağışı meydana gelir. Özellikle yağmur ve soğuk havanın birlikte geldiği Karadeniz kesimlerinde kar yağışı nedeni ile ulaşımın aksaması ve resmi tatiller söz konusu olabilir.

İstanbul’da hava durumu tahminlerinin doğruluğu, genellikle yüksek olmasına rağmen, bazen İstanbul’da beklenmeyen hava koşulları meydana gelebilir ve bu nedenle hava durumu tahminlerinin doğruluğu düşebilir.

Haberler Gündem Güncel Son dakika: İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı! İstanbul'da hava durumu ABONE OL

İstanbul hava tahminleri, uyarı ve diğer paylaşımlarımızdan yararlanmak için hava durumu 15 günlük sosyal medya kanallarımızı takip edebilirsiniz.

If a substatus code isn't going to exist, make use of the steps over to collect additional information about the source of the error. See additional information »

Kışın soğUnited kingdom zamanlarında yer yer buzlanma ve don tehlikeleri de söz konusudur. ÇOkay sık yaşanmasa da bu durumlara karşı da tedbirli olmakta fayda vardır. SoğUnited kingdom havalarda ısı derecesi kadar don ve kar tehlikesine karşı da hava durumuna bakılması gerekir.

Bu durumlarda, hava durumu tahminlerinin doğruluğu düşük olabilir ve İstanbul’da mevcut olan hava koşullarını ve gelecekte beklenen hava koşullarını doğru bir şekilde tahmin edemeyebilir.

Nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık kentlerden birisi olan İstanbul, yaz aylarında sıcak bir iklime sahiptir. Karadeniz kesimlerine yakın bölgelerde zaman zaman yağışlar olabilir.

Make a tracing rule to trace unsuccessful requests for this HTTP status code. To learn more about developing a tracing rule for failed requests, Click the link.

Ocak ve Şubat aylarında havaların soğumasıyla deniz sularının havadan daha sıcak olması, yağış karekteri üzerine etkili olmuştur. Bu durum kış aylarında yağışların daha fazla düşmesine lawnımcı olmaktadır. Oldukça geniş bir sahaya yayılmış olan İstanbul’da deniz etkisi, topografyadaki farklılık, şehirleşme biçimi, finishüstriyel sahaların sıcaklık üzerine büyük etkisi vardır. İstanbul hava sıcaklığı yıllık ortalamada fourteen°C dir. İstanbul'da yılın ortalama sıcaklığı 13.seven°C olup Ocak ayı ortalaması -five°C'dir. Temmuz ayı ortalaması ise 22.7°C'dir. İstanbul’da gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkının en fazla olduğu ay Nisan ayıdır. Diğer aylarda gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı fazla değildir. İstanbul’da denizler sebebiyle yaz aylarında sıcak ve nemli bir havaya sahiptir. Genellikle yazlar sıcak ve bunaltıcı geçer. Nem oranının yüksek olması ile sıcaklık daha da etkili olmuştur.

Vali Yerlikaya, dün yaptığı bir diğer paylaşımda "Saat 18.00'den itibaren ilimizde etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar more info yağışı nedeniyle motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Report this wiki page